Hvordan er det at være kvindelig indehaver af en franchisebutik i køkkenbranchen?
Det er helt sikkert en mandsdomineret verden. Jeg var den første kvinde, som underskrev en franchiseaftale. Det har jeg det virkelig godt med. Jeg underskrev aftalen med en lyserød pen. Der findes naturligvis andre kvinder i franchiseverdenen og også inden for Kviks netværk af butikker, men aftalerne har altid været underskrevet af en mand.
Når jeg er i butikken, er der indimellem nogen, som siger til mig: "Jeg vil gerne tale med ejeren." Det er mig. "Ja, men jeg vil gerne tale med den egentlige ejer." Det er også mig. Der er også nogle, som stiller mig spørgsmål blot for at teste, om jeg ved, hvad jeg taler om. Folk har endnu ikke vænnet sig til, at kvinder også kan sælge køkkener, rådgive om tekniske aspekter og opmåle og samle køkkener. Så jeg er hele tiden nødt til at bevise mig selv, og hvad jeg kan.
Der er kommet flere kvindelige franchisetagere til efter mig, så det bliver langsomt mere almindeligt. Jeg har udelukkende kvindelige medarbejdere i butikken. Det er ikke, fordi jeg ikke bryder mig om at have mandlige medarbejdere, men det er blot endt på denne måde, og jeg synes faktisk rigtig godt om det. Jeg synes også, det er fedt, at flere kvinder ønsker at blive køkkendesignere. Hvorfor ikke, hvis du kan lide det og er god til det? Jeg har praktikanter på 18 år både i butikken og på lageret. Det giver mig et sandt boost, når de siger, at de bliver glade i hovedet af at installere skabe.