Det er vigtigt at starte med enkle og alderssvarende opgaver, når man skal lave mad sammen med børn. Der er ingen grund til at overvælde dem, inden de overhovedet er kommet i gang! Start med opgaver, som passer til deres alder og færdighedsniveau. Det styrker selvtilliden og gør oplevelsen sjovere.
Mindre børn kan for eksempel starte med enkle opgaver som at røre i en skål eller gryde eller dække bordet. Opgaverne er nemme at udføre og kræver minimal overvågning, så barnet får en større følelse af selvstændighed og dygtighed. Og så er det ikke mindst sjovt!
Efterhånden som barnet bliver mere tryg i køkkenet, kan du gøre opgaverne gradvist sværere. Du kan for eksempel lære dem at veje og måle ingredienser, snitte grøntsager (med en børnesikker kniv!), eller endda tilberede enkle retter helt uden hjælp. Pizza eller pandekager er et nemt og lækkert sted at starte.
Ved at gøre opgaverne gradvist sværere hjælper du dit barn med at udvikle værdifulde færdigheder og en kærlighed til madlavning, som kommer dem til gode resten af livet.